Susanne Caarls D66

Over Susanne

Bruggenbouwer met Europakennis

Tijdens mijn studententijd ben ik actief geweest bij het Erasmus Student Network (ESN) waar ik met veel plezier buitenlandse studenten in Leiden begeleidde. Na enige tijd werd ik ook bestuurlijk actief, als voorzitter van zowel de Leidse afdeling van het ESN als van de landelijke organisatie. In dezelfde periode heb ik als beheerder in een internationaal studentenhuis gewoond. 

Na mijn afstuderen als politicoloog heb ik gewerkt
- voor de Raad van Europa in Straatsburg in Frankrijk
- voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken op de mooie Caribische eilanden Bonaire, Saba en St. Eustatius en
- voor de Europese Commissie; eerst twee jaar in Griekenland, vanaf afgelopen zomer in Brussel waar vanuit ik projecten in Slovenië, Slowakije, Bulgarije, Tsjechië, Spanje, Portugal, Estland, Letland, Litouwen en België coördineer. 

Ik ben iemand die mensen met tegenstrijdige belangen aan één tafel krijgt om samen naar een oplossing te zoeken, die dan ook meestal wordt gevonden. Ik bereik dit door anderen in hun waarden te laten en door te doen wat ik zeg. Zo heb ik in Griekenland, ondanks de aanvankelijke hakken in het zand, grootscheepse hervormingen bij de Rijksoverheid in goede banen weten te leiden. In Caribisch Nederland heb ik een goede samenwerking tussen verschillende lokale en Europees Nederlandse partijen kunnen realiseren. En bij de Raad van Europa mocht ik aan de basis staan van de ondertekening door alle lidstaten van aanbevelingen op het gebruik van ICT in democratische processen.

D66ers krijgt het voor elkaar. Ik ook, ik laat dat elke dag weer zien in alles wat ik doe. Ik wil daarom voor jullie, maar ook samen met jullie, vechten voor de Europese belangen van de kiezers van D66.